Pàgina d'inici > Uncategorized > Retallades a l’ensenyament de la Filosofia a la LOMCE 2

Retallades a l’ensenyament de la Filosofia a la LOMCE 2

L’ensenyament de la filosofia està en perill! Així de clar! La nova versió de l’esborrany de la “llei” Wert” elimina la obligatorietat de la Història de la Filosofia a 2n de Batxillerat, l’Educació èticocívica de 4t d’ESO (ja eliminada a la versió 1), i ara també s’elimina l’Educació per a la Ciutadania de 2n d’ESO (que havia passat a la denominació “Educació cívica i constitucional” a la primera versió). Només es manté la obligatorietat per a la Filosofia de 1r de Batxillerat.

I suposo que per callar-nos la boca, es torna a introduir -com en els temps de BUP- una assignatura d’ètica alternativa a la Religió (que no no només no se toca sinó que fins i tot amplia la seva presència), a tots les cursos d’ESO.

Tot això significa que un alumne podria acabar el batxillerat només havent tengut una sola assignatura de Filosofia, si opta per Religió i no opta per la Història de la Filosofia com a optativa a segon de batxillerat. Anam de malament en pitjor!

Si ja s’havien iniciat accions però literalment ens han traït ara caldrà mobilitzacions de més gran abast. Totes les idees convé canalitzar-les a través de la REF (Xarxa Espanyola de Filosofia), dirigint-les a Fernando Rampérez framperez@filos.ucm.es

CAL PASSAR A L’ACCIÓ ARA MÉS QUE MAI!

SIGNA LA PETICIÓ DE RETIRADA DE LA LLEI WERT!

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: